O merama subvencionisanja poljoprivrede naredne nedelje

Bez autora
Mar 11 2012

Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Dušan Petrović rekao je da očekuje da naredne nedelje bude zaokružen sistem subvencionisanja poljoprivrede za 2012. godinu.Ministar Petrović je naveo da su u toku konsultacije koje bi trebalo da budu završene sledeće sedmice, a u okviru kojih će biti utvrđeni precizni iznosi kako bi moglo da se izađe sa merama subvencionisanja, a uslov za dobijanje subvencija neće biti plaćeni doprinosi za PIO fond.

O merama subvencionisanja poljoprivrede naredne nedeljeMinistar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Dušan Petrović rekao je da očekuje da naredne nedelje bude zaokružen sistem subvencionisanja poljoprivrede za 2012. godinu.

Ministar Petrović je naveo da su u toku konsultacije koje bi trebalo da budu završene sledeće sedmice, a u okviru kojih će biti utvrđeni precizni iznosi kako bi moglo da se izađe sa merama subvencionisanja, a uslov za dobijanje subvencija neće biti plaćeni doprinosi za PIO fond.

Pokazuje se neophodnost što preciznijeg usmeravanja novca, a subvencionisanje po proizvedenim količinama je efikasnije, bolje i korisnije za same zemljoradnike nego dosadašnje subvencionisanje po jedinici površine. Vlada Srbijeće  izaći i sa merama za dobijanje povoljnih kredita za nabavku opreme za navodnjavanje.  Kako je istakao Petrovič, postoji mogućnost i da strani investitori ulažu u Srbiji u izgradnju fabrika koje bi proizvodile opremu za navodnjavanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik